HAYAT
Böğürtlenli Rulo Kek
Ocak 28, 2015Öncelikle tam bir tatlı aşığıyım.Çikolata,kek,pasta aman aman :D Sırf bu sebepten bi 3-5 kilo aldım son zamanlarda kabul ediyorum.Ama doğru düzgün bir işe gidene kadar sanırım bu böyle devam edecek.Dün anneme bi sürpriz yapmak istedim.Onun çeyizinden kalan tepsinin üstünde :) Neyse malzemelere geçelim :)
Malzemeler
1 çay bardağı toz şeker
4 yumurta
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı kakao
Kreması
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Süslemesi
Evinizde bulunan her türlü reçel olabilir.Rendelenmiş çikolata,tavada şekerle beraber karamelize edilmiş muz-kivi-çilek vs vs olabilir.
Yapımı
Yumurta ve toz şeker 5 dakika çırpılır.Hep aynı yönde çırpın ki yumurtanın içindeki bağlar kopmasın böylece güzelce kabaracaktır.Un,kabartma tozu,kakao,vanilya da karışıma eklenir.Altına yağlı kağıt serilmiş (tercihen kare) tepsiye karışım düzgün bir şekilde yayılır.Bende maalesef kare tepsi yoktu o yüzden bu şekilde yaptım.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişiyor.Piştikten hemen sonra hem enine hemde boyuna kıvırmalısınız ki iç malzemenzi koyarken size kolaylık olsun.
Her iki yanında kıvırdım ve soğumaya bıraktım.Ben kremasını kremşantiden yaptım daha hızlı oluyor diye ama puding yada pastacı kremasıyla da gayet güzel oluyor.Bunlar biraz uğraştırıcı olduğundan be vaktimin dar oluşundan kremşantiyi tercih ettim.
Ve en son hali burada.Biz ailecek çok sevdik.Denemeye değer :)
Sizinde sevdiğiniz tatlılar var mı :) <3
2 yorum
Muhteşem olmuş, eline sağlık. Ya ben Antep fıstıklı baklava hastasıyım. Keşke evde yapabilsem :(
YanıtlaSilSağol canım benim çok zahmetsiz bu kek :)Bu baklava yufkalarıyla harika oluyo bayramda denedik bayramın ikinci günü tepsi bitti :) Dene derim :)
YanıtlaSil