Böğürtlenli Rulo Kek

Öncelikle tam bir tatlı aşığıyım.Çikolata,kek,pasta aman aman :D Sırf bu sebepten bi 3-5 kilo aldım son zamanlarda kabul ediyorum.Ama doğ...

böğürtlenli rulo kek

Öncelikle tam bir tatlı aşığıyım.Çikolata,kek,pasta aman aman :D Sırf bu sebepten bi 3-5 kilo aldım son zamanlarda kabul ediyorum.Ama doğru düzgün bir işe gidene kadar sanırım bu böyle devam edecek.Dün anneme bi sürpriz yapmak istedim.Onun çeyizinden kalan tepsinin üstünde :) Neyse malzemelere geçelim :)


Malzemeler

1 çay bardağı toz şeker
4 yumurta
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı kakao

Kreması

1 paket kremşanti
1 su bardağı süt

Süslemesi

Evinizde bulunan her türlü reçel olabilir.Rendelenmiş çikolata,tavada şekerle beraber karamelize edilmiş muz-kivi-çilek vs vs olabilir.

Yapımı

Yumurta ve toz şeker 5 dakika çırpılır.Hep aynı yönde çırpın ki yumurtanın içindeki bağlar kopmasın böylece güzelce kabaracaktır.Un,kabartma tozu,kakao,vanilya da karışıma eklenir.Altına yağlı kağıt serilmiş (tercihen kare) tepsiye karışım düzgün bir şekilde yayılır.Bende maalesef kare tepsi yoktu o yüzden bu şekilde yaptım.
böğürtlenli rulo kek
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişiyor.Piştikten hemen sonra hem enine hemde boyuna kıvırmalısınız ki iç malzemenzi koyarken size kolaylık olsun.
böğürtlenli rulo kek
Her iki yanında kıvırdım ve soğumaya bıraktım.Ben kremasını kremşantiden yaptım daha hızlı oluyor diye ama puding yada pastacı kremasıyla da gayet güzel oluyor.Bunlar biraz uğraştırıcı olduğundan be vaktimin dar oluşundan kremşantiyi tercih ettim.
böğürtlenli rulo kek
 Ve en son hali burada.Biz ailecek çok sevdik.Denemeye değer :)

böğürtlenli rulo kek


Sizinde sevdiğiniz tatlılar var mı :) <3 





BENZER YAZILAR

2 yorum

  1. Muhteşem olmuş, eline sağlık. Ya ben Antep fıstıklı baklava hastasıyım. Keşke evde yapabilsem :(

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım benim çok zahmetsiz bu kek :)Bu baklava yufkalarıyla harika oluyo bayramda denedik bayramın ikinci günü tepsi bitti :) Dene derim :)

    YanıtlaSil