No Poo-Şampuansız Saç Yıkama

Benim gibi köpüğü temizlik ve hijyenle eşdeğer gören birisi olarak şampuansız bir saç temizliği düşünmek geçen yıla kadar bir saçmalıktan...

no poo-şampuansız saç yıkama

Benim gibi köpüğü temizlik ve hijyenle eşdeğer gören birisi olarak şampuansız bir saç temizliği düşünmek geçen yıla kadar bir saçmalıktan ibaretti.

Öncelikle No Poo ne demek onu bir açıklayalım;
Saç temizliğinde şampuanın ve saç kreminin kullanılmaması demektir.Peki sadece suyla mı temizlik yapılacaktı?Tabiki hayır..Şampuanın yerine karbonat,saç kreminin yerine elma sirkesi kullanmak size de çılğınca geliyor değil mi?

Peki ama nasıl?
Karbonat hani şu yemeği fazla kaçırınca içilenlerden :D Karbonat asidik bir içeriktir yani kafa derisindeki arındırma görevini üstlenir.Elma sirkesi ise baziktir.İnanılması güç gibi gelsede saç uçlarınıza muhteşem bir yumuşaklık veriyor.Bu sayede ne şampuana ne de saç kremine ihtiyacımız kalmıyor.


Böyle birşeye neden gerek gördüm?
Saçlarımı üst üste aşırı derecede boyamam,saç diplerimin yaplı uçlarımın ise kuru olması,arındırıcı şampuanlar kullanmama rağmen saçlarımın halen kirl kalması sebeplerinden dolayı no pooya basvurmak zorunda kaldım.Bu rutini ben ilk zamanlar tamamen tesadüfi bir şekilde gerçekleştirdim.Sonra farkettim ki dünyada popüler bir akım haline gelmiş ve bu yolla birçok kadın saçlarını temizlemekteymiş.

Peki bu karbonat ve sirke nasıl kullanılıyor?
Ben bir milyonculardan spreyli sevimli iki şişe aldım.Bunların birini karbonat diğerini ise sirke için kullanıyorum.Oranı deneme yanılma yöntemiyle kendiniz ayarlamalısınız.

Oranı nasıl ayarlayacağım?
Bunu tamamen deneme yanılmayla kendiniz bulacaksınız.Örneğin ben 2 yemek kaşığı karbonatı suyla açıp şampuan gibi kullanmıştım.Oldukça fazla geldi bu oran saçlarımın dipleri aşırı derecede kurudu.Bende bu oranı 1 yemek kaşığına düşürdüm.Sanırım bu oran benim saç diplerim için yeterli geldi.Elma sirkesi ise suyla karıştırılmıyor.Bunda bir orana ihtiyacımız olmayacak.

Saçlarımı bu sistemle nasıl yıkayacağım?
Saçların heryerini ıslatıyoruz.Spreyli şişemizle özellikle diplerine gelecek şekilde her yerine sıkıyoruz.Tabi uçlara da sıkıyoruz.Sonra parmak uçlarımızla diplere bir güzel masaj yapıyoruz.Daha sonra duruluyoruz.Saçlarınız kuru kuru kalıyo ellerinizle hissedebilirsiniz.Bu karbonatın saçtaki yağı söküp attığını gösterir.Daha sonra şişedeki elma sirkesini uçlara gelecek şekilde sıkıyoruz.Biraz bekletip duruluyoruz.Bu yeterli değilse iki işlemi en başından tekrar edebilirsiniz.

Memnun muyum?
Saç diplerimde boya,şampuan vs vs etmenlerinden dolayı kaşıntılar meydana gelmişti.Bir dermatoloğa başvurdum,hiçbir sorunun olmadığını söyledi.Bu yöntemle kaşıntılarımdan kurtuldum.Saçlarım daha geç yağlanıyor.Her gün saçlarınızı yıkayıp kurutup fönleyip vaktinizin çoğunu bu rutine ayırmak zorunda değilsiniz.Ayrıca şampuanlardaki silikon ve petrol içeriğini bilmeyen yoktur.Bu işlemden memnunum.

Kimlere öneririm?
Saçları sık yağlanan,herhangi bir hastalık olmamasına rağmen saç dipleri kaşınan,doğal temizlik arayan herkese öneririm :)

no poo-şampuansız saç yıkama

no poo-şampuansız saç yıkama

no poo-şampuansız saç yıkama

BENZER YAZILAR

4 yorum

  1. Aslında doğal olan her şey en sağlıklısı, çok iyi yapmışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu haftada bir yapıyorum diğer zamanlarda silikonsuz parabensiz şampuanlarla yıkıyorum memnunum inan :) İki aydır da saç boyamıyorum saçlarım kendine geldi :)

      Sil
  2. Ben de 5 ay denedim bu yöntemi, hatta blogumda da deneyimlerimi paylaşmıştım.
    Fakat 5. ayın sonunda saç diplerinde (belli başlı bir kaç noktada) kaşıntılar oluşmaya başlayınca bıraktım.
    Sanırım karbonat bir müddet sonra biraz aşındırıcı oluyor...
    Siz daha mantıklı bir şey yapıyorsunuz, haftada bir uyguluyorsunuz.
    Bu şekilde saç belirli aralıklarla arınabilir.
    Ama sürekli kullanınca... biraz sıkıntılı. Tecrübeyle sabit:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet karbonat asidik bir maddedir aynı zamanda da güçlü bir peeling maddesi devamlı yapılması fazlaca kuruma yapar.Haftada bir yada iki haftada bir yapılırsa hem saç dipleri hava alır hemde kuruma veya kaşıntı yapmaz :)

      Sil