Otobüs Yolculuğu Tüyoları

Merhabalar herkese :) Bayramda hazır geliyorken bu yazıyı yazmak iyi olacak :) Deneyimlerimden yola çıkarak rahat bir otobüs yolculuğu na...

Otobüs Yolculuğu Tüyoları
Merhabalar herkese :)
Bayramda hazır geliyorken bu yazıyı yazmak iyi olacak :) Deneyimlerimden yola çıkarak rahat bir otobüs yolculuğu nasıl yapılır aktarmaya çalışacağım.


Otobüs Yolculuğu Tüyoları

Öncelikle kesinlikle uzun kollu pamuklu bir ceket almak.Yaz yada kış kesinlikle yanınızda ceket olmalı.Klimalar öyle acımasızca açılıyor ki Ağustos ayında dışarısı 40 derece otobüs ise -10.Ne kadar uyarırsanız uyarın (tüm firmalar için geçerli) o klimanın ayarı düşürülmüyor.
Otobüs Yolculuğu Tüyoları
Benim gibi hijyen takıntınız varsa mutlaka uzun bir şal almalısınız.Koltukların temizliğine güvenmediğim için koltuk başına bunu serip rahatça koltuğa oturuyorum.
Otobüs Yolculuğu Tüyoları
Islak mendiller olmazsa olmaz.Bilmem sizin dikkatinizi çekti mi? Camlarda bir önceki müşterinin yağlı yağlı kalıntıları (öğğ) Yani o nasıl bir kafa nasıl bir alın nasıl bir vücut tiksinmemek imkansız.Oturur oturmaz elimin dokunacağı her yeri siliyorum.

Otobüs Yolculuğu Tüyoları
Cam kenarının olmazsa olmazı yastıkkk :) Başınızı koyabileceğiniz yumuşak bir yastığınız varsa boyun ağrınız da en aza iniyor.Koridor tarafındaysanız boyun yastığı,cam tarafındaysanız normal yastık tam da sizin için :)
Otobüs Yolculuğu Tüyoları

Dinlenme tesislerindeki yiyecekler ağır geliyorsa (gelmeyen yoktur sanırım yağlı yağlı) ve midenşz hassassa evde hazırlayacağınız nefis bir sandviç sizin en iyi dostunuz olacaktır.İçerisine domates salatalık biber salam artık Allah ne verdiyse koyabilirsiniz.
Yok ben uğraşamam ayol derseniz de tesislerdeki çorbaları tavsiye ederim.Yanına bol limonlu salatayla hem içiniz ısınır hemde mideniz rahatsız olmadan doyarsınız.
Otobüs Yolculuğu Tüyoları
Otobüslerde zibilyon tane vatandaşın kullandığı kulaklıklar size de hijyenik gelmiyorsa yanınıza muhakkak kulaklık alın.Ağlayan bebekler,telefonda ulusa seslenen amcalara karşı birebir :)

Otobüs Yolculuğu Tüyoları
Malum otobüslerde artık telefon şarj etme sorunu yok.Bu yüzden data kablonuz yada hem data kablosu hemde şarj aleti olarak kullanılan aparatlar yanınızda olsun.

Otobüs Yolculuğu Tüyoları
Olmamasını temenni etmeme rağmen kötü kokular :/ İnsanlıktan nasibini almamış vatandaşlarımız ne yazık ki halen var.Her türlü kötü kokuya karşı ilaç gibi geliyor kolonyalar :)

Otobüs Yolculuğu Tüyoları

Ve evet gelelim ince hesaplara :) Otobüs biletlerini muhakak önceden alın.Ama kaç numarayı alalım ?
*Ön kapı ve orta kapının arkasındaki koltukları tercih etmeyin.Diğer koltuklardan daha rahatsız.Bunun sebebi önünde bir koltuk olmadığından ayağınızı uzatamıyorsunuz.
*Kaptanın hemen arkasını da sevmiyorum.Açıyor o camı klima da bir yandan ohhh nefis bir bronşit sizi bekliyor.
*Benim favorim 5-16 arasındaki cam kenarları :)

Otobüs Yolculuğu Tüyoları
Mümkünse ayağınızda terlik olsun.Artık otura otura kan dolaşımınız sıfıra iniyor.Ve ayaklarınız tabiri caizse balon gibi şişiyor.

Otobüs Yolculuğu Tüyoları
Aman efendim şıkır şıkır topuzlar maşalı saçlar filan otobüse sökmez sevgili bağyann :) Güzel bir örgü işinizi kolaylaştırır.Saçlar hem ensenizi yakmaz hemde bunaltmaz.

Otobüs Yolculuğu Tüyoları

Evet hadi 500 kilo oldun otobüste ne işin var ? Ya da soruyu şöyle soralım neden iki koltuk almadın? Zaten 1,5 koltuğu rahatlıkla mabadınla meşgul ediyorsun senin yanında benim ne işim var?
Böyle  bir durumda derhal yetkilileri bilgilendirin ve yerinizin değiştirilmesi konusunda ısrarcı olun.Yoksa 500 kiloluk et yığını içerisinde kaybolur gidersiniz :/

Otobüs Yolculuğu Tüyoları
Valizinize muhakkak isim yazın yoksa benzer valizler illaki çıkıyor :)

Otobüs Yolculuğu Tüyoları
Otobüste bir defile düşünmüyorsanız eşofman sizin kahramanınız olabilir :) Can yakan kot pantolonlar degajesi açık penyeler size zor anlar yaşatabilir.

Otobüs Yolculuğu Tüyoları

Yanınızda bozuk para olsun.Terminal tuvaletlerinde ve ped makinelerinde işinize yarayacaktır.

Otobüs tüyolarım bunlardı sizler nelere dikkat ediyorsunuz? :)









BENZER YAZILAR

10 yorum

  1. Eğlenceli ve bir o kadar da güzel tüyolarla dolu bir yazı olmuş canım,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim canım çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Bayıldım canım harika bir yazı olmuş .....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. <3 bir Rize yolculuğu yaptım uzman oldum :D teşkkür ediyorum :)

      Sil
  3. Valla süper hiç aklıma gelmezdi çok güzel olmuşşş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D teşekkür ederim beğenmenize ayrıca sevindim :)

      Sil
  4. Amanın nasıl güzel bir blog burası :) Bloğunuzu takipe aldım bende beklerim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D beğenmene çok sevindim :) tabi hemen ziyaret ediyorum :)

      Sil
  5. Blogunuza güzellik yazılarınız için girmiştim ama bu yazı daha çok ilgimi çekti. Ve daha çok hoşuma gitti açıkçası 😂😂😂 Tavsiyelerinizi çok beğendim, özellikle ıslak mendiller benim için de en gerekli şeylerden. Bir sonraki yolculuğunda kesinlikle tavsiyelerinize uyacağım. Teşekkürler 😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D ben her telden çalıyorum :D Beğenmene çok sevindim :)

      Sil