Roaccutane Tedavim 1. Ay

Sivilce sorunu yaşamayan var mı? Varsa hemen iki rekat şükür namazı kılsın :D Öylesine canımı sıkıyorlardı ki.. Bir gün ilahi bir şekild...

Sivilce sorunu yaşamayan var mı? Varsa hemen iki rekat şükür namazı kılsın :D Öylesine canımı sıkıyorlardı ki..
Bir gün ilahi bir şekilde ben ''Roaccutane tedavisi olacağım'' diye uyandım :D
Devamlı tedaviyi merak ediyor,yaşım 30,bebek yapmak istersem sıkıntı yaşarım,yaz ayında tedavi olursam cildim lekelenir,dudaklarımın kuruluğuna dayanamam gibi saçma sebeplerden erteliyordum.
Evet zorlu bir süreç ama her şeyin güzel olacağına olan inancım tam...

roaccutane tedavim 1. ay






Çevrenizde ''Yea boşver yüzünde bir şey yok'' ,''Bebeğin olmaz'',''Kaynım da bu tedaviyi gördü toprağa verdik'',''Depresyona sokuyor 5. kattan atlama sonra'' gibi insanı yolundan alıkoyan birçok negatiflik görebilirsiniz.
Siz ne kadar kararlısınız? Esas önemli olan bu !
Kozmetiklere servet yatırmak,işe yaramayan ürün koleksiyonları yaratmak ve sonuç ''tekrarlayan kistik sivilceler''

roaccutane tedavim 1. ay

Nerelerde sivilce sorunu yaşıyordum?
En çok çene ile boyun bölgem arasında,yer yer vücudumda.

Ne tarz sivilcelerdi?
Çene bölgemdekiler kistikti.İçinde boncuk varmışcasına bir sertlik ve aynı yerden 'Merhaba yine ben' diyen sivilcelerdi.Vücudumdakiler ise bunlara oranla daha basit sivilcelerdi.Ama her daim vardılar.'Bugün cildim harika' dediğim bir gün olmadı.

Tüm tedavi yöntemlerini tükettikten sonra mı Roaccutane'a başladın?
Evet kremdir,antibiyotiktir,jeldir,biodermalar,la roche posaylar hepsi ama hepsi...

Bunlardan hariç kullandığın bir yöntem oldu mu?
Evde glikolik asit peelingi yaptım bir ay ama hiçbir şekilde sivilcelerime etki ettiğini düşünmüyorum.(Belki de 1 ay bunu gözlemlemek için kısa bir süredir)

Şu an 1 ay 2 haftadır ilacı kullanıyorum.Ve içinde bulunduğum durumu;

''KURULUK VE GÜNDEN GÜNE DEĞİŞEN CİLT'' 
olarak özetleyebilirim.

roaccutane tedavim 1. ay


İlacı aldıktan 3 gün sonra dudaklarım felaket kurudu.Blistex lacivert kutuyla nasıl içli dışlı olduk anlatamam.
İlk ay hiçbir şekilde kemik ağrım olmadı.

Buraları görsellerle donatmak isterdim ancak roaccutane tedavisi gören arkadaşlarımın fotoğraflarının saçma sapan sayfalarda servis edildiğini gördüm.Emek hırsızı o kadar çok ki bunlara ayıracak vaktim olmadığından tüm süreç boyunca görsel kullanmamayı düşünüyorum.(Belki bebeksi tene ulaştığımda nispet yaparcasına bir tane koyarım :D :D :D )

Bu ay ki dozum 20mg sabah (tok) 10 mg akşam (tok) şeklindeydi.Dozlar doktor tarafından kiloya göre hazırlanıyor.
Her ay kan tahlili veriyorum.İlaç A vitamini içerdiğinden havuç ve ciğer gibi A vitamini içeren gıdaları abartmadan tüketmenizi tavsiye ederim :)

Siyah noktalar,beyaz noktalar gözlü görülür bir biçimde azaldı.Bununla beraber cildimde özellikle sivilcelerin üstünde gün aşırı kabuklanma yaşadım.Sanırım ilaç içeriden kistik sivilceleri itiyor ve iyileşmeye zorluyor.
'Kusma dönemi' denen şeyi yaşamadım.Çünkü cildim her daim sivilceli olduğu için garibim bünyeme kusma musma vız geldi tırıs gitti :D
Normalde cildim karma iken şu an hassas-normal arası gidip geliyor.

roaccutane tedavim 1. ay

Kara kara düşünüp olduğun yerde saymanın kimseye bir faydası yok.İnan ve başar...
2. ay deneyimimi bekleyin dostlarım :)



BENZER YAZILAR

15 yorum

  1. Merhabaa ben de zoretanin tedavisi görüyorum yüzüm cok kurudu ... nilera sabunu kullanabilir miyim siz roaccutane kullanirken yüzünüzü ne ile yıkıyorsunuz ve nemlendiriyorsunuz

    YanıtlaSil
  2. Merhabaa ben de zoretanin tedavisi görüyorum yüzüm cok kurudu ... nilera sabunu kullanabilir miyim siz roaccutane kullanirken yüzünüzü ne ile yıkıyorsunuz ve nemlendiriyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba öncelşkle size de geçmiş olsun,nilera sivilce kurutucu bir sabun dolayısıyla tedavi esnasında cildinizin daha da kurumasına sebep olur.Krem temizleyiciler tercih edin ve hassas ciltler için olsun :)

      Sil
  3. zor bir karar vermişsiniz 29 yaşındayım bahsettiğiniz gibi çene ve yanak bölgemde yoğun sivilce problemleri yaşıyorum roaccutane kullanmayı düşündüm ama doktor tanıdıklarımın tavsiyeleri üzerine vazgeçtim. Umarım tahlillerinizde olumsuz bir durum yaşamazsınız. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktorunuz gerekiyor diyorsa,diğer basit tedaviler sizi iyileştirmediyse,hormonal yada kadın hastalıklarınız yoksa o halde başlayın kimseyi dinlemeyin :) Tahlillerde bir sıkıntı görünmüyor şu an için umarım bir an evvel cildimle barışırım :)

      Sil
    2. tahlillerinden hiç sorun yaşamayan arkadaşlarımda oldu umarım sizinkiler de güzel sonuçlanır :)

      Sil
  4. Bende kullandim bu ilaci hemde iki defa. Birincisinde gecmeyen bi sivilce izlerim vardi alin ve yanakta ozellikle onun icin 3 ay kullanip kendi basima biraktim.cunku 2.ayda tum sivilceleri kustu ve hic bisey kalmadi yüzümde ama cildim asiri kurudu hassaslasti. 5 yil sonra bir iki tane adet doneminde sivilce tek tuk cikiyordu. Leke tedavisi icin gittigim doktor agzimi acmadan herseyi bildi. Bi tedaviyi yarim bıraktığimi bu yuzden leke tedavilerinin hiçbirinden sonuc alamayacagimi söyledi. Tekrardan bu ilaca basladim gunluk 1 tane almak kaydiyla. O tek tuk cikansivilcelerde tamamen gecti artik. Lekelerim bile acildi . Simdi tedavim tamamlandi asil leke tedavisine basladi doktorum. Insallah siz de memnun kalirsiniz sonuçtan. 2 defa kullanan biri olarak soyluyorum söylenenlere kulaginizi kapatin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için öncelikle teşekkür ediyorum.Kararlı bir şekilde tedavime devame deceğim.Bunun haricinde roaccutane bitince benimde leke tedavisi olmam lazım alında ve yanaklarımın üstüne çil-güneş lekeleri var.Fondotensiz makyajsız gezmek istiyorum artık umarım bende siz gibi memnun kalırım :)

      Sil
  5. 4 aydır roactane tedavisi görüyorum önvesinde bende antibiyotikler jeller vs 18 ay gibi bi zaman harcadım ve olumlu bi sonuç alamadım şuan tedavim devam ediyor cildim aşırı hassaslaştı ve kurudu ama sivilcelerim azaldı . Yanaklarımda ve alnımda yaşıyorjm sivilce sorununu şimdi alnımda bir tane bile yok siyah noktalarım gözle görülür derecede azaldı ben memnunum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçici yöntemler ne yazık ki bende de işe yaramadı meğer sivilcelerim kistik sivilcelermiş :/ Şu an 1 ayım kaldı çok heyecanlıyım :)

      Sil
  6. Hilal merabalar , postunu okudum. 17-18 yasımda bende kullandım bi sure ancak maalisef yan etki olarak kist meydana geldi vucudumda ve bırakmak zorunda kaldım cnm lutfen iyice testlerini yaptır ve kontrollerini ihmal etme:)
    Bu arda yeni yazıma beklerim :)
    https://lavvienrose.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kist olması gerçekten kötü olmuş :/ Bende şuan için bir şey çıkmadı hatta tedavi sonunda check-up da olacağım (tedavi öncesi olmuştum) Şuan aşırı derece dudak ve burun içi kuruluğum var o da geçerse hiçbir sorunum kalmayacak :) Profiline hemen ışınlanıyorum bu arada :)

      Sil
  7. Güzel paylaşım olmuş, ergenlik döneminde sıkça yaşanan bir sorun. Umarım bunlar sivilceyle mücadele etmeye çalışanların işine yarar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Umarım yarar çok çekinerek başladım bu işe şu an yolun sonundayım :)

      Sil
  8. tedavi sonrası sivilce tekrardan cıktı mı : S

    YanıtlaSil