Çanakkale Şehitlerine Saygıyla

Söylenecek pek de bir şey yok aslında.Dönmeyi düşlemeden gitmek.Henüz  13-14 yaşlarındayken savaşı iliklerine kadar yaşamak.Ülkenin istik...

çanakkale şehitleri

Söylenecek pek de bir şey yok aslında.Dönmeyi düşlemeden gitmek.Henüz  13-14 yaşlarındayken savaşı iliklerine kadar yaşamak.Ülkenin istikbali için,bir hilal için güneş gibi pırıldamaktan vazgeçmek.Kolay mı? Çok zor çok... Henüz gonca gülken toprağa düşmek.Saygımız,sevgimiz büyük,acımız büyük,başardıkları ise daha büyük.Bir gün çocuklarım olduğunda onlara bu hikayeleri anlatarak büyüteceğim.Büyüteceğim ki,şuan sağda solda hatta buralarda bile sıkça ratladığımız Atatürk düşmanlarından olmasın.Nankörlük yapmasın,ileriyi açık seçik gören Ulu Önder'i anlasın.Onun gösterdiği yolda ilerlesin.Onu kötüleyip,saçma sapan iftira atanlar,bir gece cahil kaldık diye anıran cahil eşekler ise anırmaya devam etsin.Bu ülke neleri atlattı,sizi mi atlatamayacağız ?
Gitme imkanı olan herkes görmeli Çanakkale'yi.Allah bana nasip etti görmeyi dersane gezisinde.Günübirlik gittik hemde yorgun argın.Otobüsten inip gözlerimi açtığımda gördüm ki ben olsam da burası için canımı veririm.O kadar mı harika olur bir vatan.Yağmur yağdığında hala şehit kanı kokar dediler basmaya korktum toprağa.Yerlerde hala kurşunlar var,savaşın izleri hala görünüyor.Yer gök şehitlik.Bu vatana ihanet edenler anlayamaz ki.Bakma var görmek var..
Allah herkesi görebilenlerden eylesin.Şehitlerimizin ruhları şad olsun...


BENZER YAZILAR

8 yorum

  1. tüylerim diken diken oldu okurken bile:( Allah rahmet eylesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım ne kadar minnet duysak az Allah rahmet eylesin :(

      Sil
  2. söylenecek çok şey var.. ama suskunluğumuz da çok şey anlatır......ruhları şad olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım ruhları şad olsun vatanı bize emanet ettiler ..

      Sil
  3. Unutmamalı, unuttturmamalı... :(

    YanıtlaSil